Eskaro Eesti kuulub
rahvusvahelisse ettevõtete gruppi
Eskaro Group AB

Eskaro lipp Aragatsi mäel

Taas vallutavad meie firma sõbrad uusi mäetippe. Seekord rullisid nad Eskaro lipu lahti Armeenia kõrgeimas punktis – Aragatsi mäel (4090 m). See kustunud vulkaan kujutab endast Armeenia lääneosas asuvat isoleeritud mäemassiivi ja on kogu Taga-Kaukaasi kõrgeim mägi.


Meie julged rännumehed, kellel puudub spetsiaalne alpinistikoolitus, kuid kelle võidutahe on murdmatu, jõudsid Aragatsi tippu 25. juulil 2016, trotsides tuuli ja udu, mis ei ole Aragatsi puhul harukordsed. Aragatsi neljast tipust kõrgeimal, põhjapoolsel heiskas meie mõttekaaslaste grupp „võidulipu“ – Eskaro lipu!

Oma muljeid jagas meiega üks ekspeditsioonil osalenuid, Boriss Prokofjev:

„Vaatamata tõusu „alpinistlikule lihtsusele“ ei ole põhjapoolse tipu puhul kaugeltki tegu jalutuskäiguga. Eelkõige seetõttu, et sinna kulgevat teed tõkestab kraater, mida tuleb ületada kaks korda (minnes ja tulles). Samuti kipub sellistes kohtades rändureid kimbutama „mäehaigus“ ja meie tõus toimus „välkkäigu“ korras, st ilma eelneva aklimatiseerumiseta. Ent saavutatud eesmärk paneb unustama kõik raskused ning võimaldab täiel rinnal nautida looduse suurust ja ilu. Sel korral iidse Armeenia suurepärast loodust!

Meie sõpradele väga meeldima hakanud Aragats võimaldas läbida tee tippu ja kanda mäeharjale Eskaro lipu. Valmisolek muudatusteks ja julgus avastada suudavad laiendada teie elu silmapiire. Aragatsi mäel heisatud Eskaro lipp on nagu meie ettevõtte eesmärgi sümbol – oleme valmis liikuma julgelt edasi, avastama ja avardama oma silmapiiri. Täname Aragatsi ja ekspeditsioonil osalenuid võimaluse eest olla külaliseks Armeenia kõrgeimal mäetipul.

Eskaro vallutab kõrgusi! Juba neli aastat on firma Eskaro mõttekaaslaste grupp liikunud seatud eesmärkide poole ja saavutanud oma väikesi võite, alistanud üha uusi kõrgusi ning heisates mäetippudele Eskaro lipu!

Tuletame meelde, et 2. augustil 2012 alistasid meie sõbrad suursuguse Elbruse, Venemaa ja Euroopa kõrgeima mäe idatipu (5621 m) ja 28. juunil 2013 läänetipu (5642 m) (http://boris-prok.livejournal.com/5881.html).

7. augustil 2013 jõudsid nad Beluhha mäele (idatipp 4506 m) – Altai mäestiku kõrgeimasse punkti (http://boris-prok.livejournal.com/6161.html).

14. juunil 2014. aastal tõusti Kreeka kõrgeimasse punkti, Olümpose mäele (2917 m) (http://boris-prok.livejournal.com/6614.html), ja sama aasta 10. augustil Venemaa kõrguselt teisele vulkaanile – Kazbeki mäele (5033 m, Põhja-Osseetia) (http://boris-prok.livejournal.com/6748.html).

22. veebruaril 2015. aastal saadi võitu Atlase mägede ja Maroko kõrgeimast punktist – 4167 m kõrgest Toubkali mäest (http://boris-prok.livejournal.com/7136.html).